Arbetet fortsätter...

Den nya hundgården är snart klar. I princip bara gruset som fattas nu... ja och hundluckan in till hundstallet också.
Och inredningen i hundstallet börjar också bli färdig. Fick hjälp av Sigrid med lite snickarjobb. Till slut så stod vi båda på knä på golvet och snickrade ihop en liten låda att samla små grodor i... efter att tag kom Sigrid på att lådan kanske gjorde sig bättre att ha spikar och skruvar i. Vi får se vad det blir... hur som helst så hade vi en trevlig kväll.
Hedwig tog fram en karda häromkvällen och började borsta Tekla som håller på att byta päls. Hon såg tidigare ut som ett luggslitet får men efter lite skönhetsarbete ser hon åter ut som en jämthund. Det blev lite drygt en Icakasse med hundhår så är det nån som behöver lite päls så hör av er.

Cyklandet med hundarna fortskrider och jag tycker att hundarna är i riktigt bra trim nu.

Hedwig och Sigrid har fått ett stort fotointresse vilket är jättekul. Båda vill nu köpa varsin digital systemkamera vilket alla vet att det inte är helt gratis. Så nu jobbar dom med allt möjligt här hemma på gården. Dom blir mer stadda i kassan för varje dag som går medans jag blir fattigare och fattigare. Men det är det värt. Dom lär sig att arbete generar pengar... och pengar generar möjligheter att köpa saker som man vill ha.

Jag skulle ha gått ut i skogen i går natt för att se om jag kunde nypa en gris eller nån grävling men jag satte mig i soffan med några mackor och en öl och sen blev ögonlocken alltför tung och efter några timmar vaknade jag i soffan och jag gick la mig i bingen istället. Det får bli ett nytt försök ikväll istället.

Tyvärr har min rygg krånglat en längre tid och idag ska jag försöka få en tid hos kotknackaren. Jag har ingen lust att gå med ryggvärk när jakten drar igång på allvar.

Jag var och hämtade min Blaser hos Croona igår. Han har gått igenom montagen på kikarna på båda piporna och skjutit in dom så nu går dom "hål i hål". Hoppas att det inte krånglar något mer nu. Jag måste bara provskjuta och se så att hans inskjutning stämmer överens med mig.

Sigrid och jag ska apporteringsträna Gnista litegrann idag. Så hon är "fit for fight" när andjakten drar igång. Även Ayla ska få lite träning.

Det verkar som det blir uppehåll idag... skönt! Jag har inget emot att solen uteblir men det behöver ju inte ösa ner varje dag.

Ha det gott!
// Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0