Ja då var man hemma igen.

Jaha så var den helgen över. 3 dagars björnjakt är över. Trist!!!!!
Vad blev summan av kardemumman då? Nellie visade att trots sitt stelopererade ben och sin ålder så är hon att lita på. Hon jobbade på otroligt bra.
Tekla hade lite dåligt sök men jobbade fram ett riktigt bra förföljande. Jag är riktigt nöjd faktiskt. Det kan bli riktigt bra om hon får streta på lite.
Bacon är som han är... dåligt sök men blixtrar till ibland.
Och Strumpan den lilla odågan körde på som vanligt. Stella var överlycklig när hon fick kuta runt utan spårlina för en gång skull. Vi hittade ett björnspår som hon kallspårade ganska långt. Det gick inte så fort men hon jobbade på bra.

Bacon och Anders laika Bullen rök ihop i skogen och dom är ju inga duvungar så det blev lite blessyrer. Bacon ser ut som en tesil i huvudet och Bullen fick ett bett i frambenet. Tur man är hobbyveterinär... pencilinspruta, Rimadyl och pencilintabletter åkte fram. Tyvärr belv Bullen så dålig så han fick vila halva söndagen och på måndagen. På söndags kvällen var han så dålig så vi trodde att han skulle stryka med. Men på måndagen så hade han piggat på sig lite.

Hittade vi några björnar då? Ja det tror vi att vi gjorde... vi hade flera påstick som mycket väl kan ha varit björnjakt. Men vi såg ingen nalle så vi är inte 100% säkra men allt tydde på det.
På söndagen så sköt granngänget en björn som var på väg in till oss. Knappt en kilometer bort. Typiskt... den skulle ju vi ha fått in till oss. Ja ja som vanligt ingen tur.
 
Vi fick mersmak så vi åker nog upp i helgen igen. Om det finns nån tilldelning kvar vill säga.
Det var en kanonhelg med fint väder, trevligt umgänge, spännande jakt och god bira. Det enda som saknades var en nedlagd björn.
Ja ja... vi tar en i helgen som kommer.
Strumpan hade oturen att bli ormbiten, hon svulnade upp rejält men det verkar som det börjar ge sig. Hon är hyfsat pigg nu.
Ett stort tack till Micke Loman, vår värd i Dalarna och till mina föräldrar som tog väl hand om barnen och hundarna här hemma så jag kunde komma iväg.
Det finns mer att berätta om men nu ska jag gå och nanna så det tar vi en annan gång.
Skitjakt på Er!
// Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0