Nu är det igång.

Jaktsäsongen börjar dra igång på allvar. Gris och grävling står på menyn och björnjakten är inte långt borta.
Det här har man längtat efter!

Häromkvällen hade vi en halt älgko med kalv några meter hemifrån som en granne ville ha lite hundhjälp med.
Vi for dit med Tekla och Bacon. Vi hittade på älgarna och Tekla var efter dom på en gång. Men dom gick ifrån henne och förmodligen gick dom i sjön. Det var sankt som attan runt sjön så vi kunde inte riktigt reda ut det. Men kon var förmodligen inte så dålig eftersom hon gick ifrån Tekla. Älgarna har stått i havren i ett par veckor så dom återvänder med största sannolikhet. Vi får hålla ögonen öppna.
Vi släppte Bacon också men han hittade inte på dom han heller. Vi trodde nog inte att han skulle göra det men han fick ju i alla fall springa av sig lite.

I går kväll eller rättare sagt natt så var vi ute och gick efter gris i veteåkern. Grisarna for som flipperkulor runt oss men vi fick ingen rätsida på det. Lite senare släppte vi Nellie som snart nog fick tag på en grävling som tyvärr hann gå i gryt och Nellie försökte gräva sig efter men kom inte in så långt. Hon är lite för stor för att leka grythund.
Efter det så bytte vi ställe och gick ut i en annan veteåker där var det lugnt men efter en stund kom en riktig bumling till gris smygandes i energiskogen. Jag dammade på en smäll och grisen försvann i energiskogen. Och inget hittade vi på skottplatsen... jo att kulan gått igenom ett träd framför grisen. Vi hämtade Stella och Bacon och påbörjade ett regelrätt eftersök. Vi spårade en bra bit utan att hitta något som tydde på träff i grisen. Till slut så släppte vi Bacon som hittade på grisen och som han ställde en kort stund och som sen gick loss. Efter en stund var det stopp igen. Gick åter loss och Bacon for efter en men släppte till slut och kom tillbaka till oss. Den grisen var inte skadad för då hade han inte släppt den. Vi gick tillbaka till skottplatsen och gjorde en ännu grundligare kontroll och fann att kulan gått igenom tre träd till som stod bakom grisen. Så det var en bom.
Vi packade ihop oss och åkte hem. Klockan slog 06,00 när jag la huvudet på kudden.
Så den här dagen har varit lite seg.
Men ett lass grus har jag öst in i den nya hundgården. Nu ska jag bara ösa in ett lass gårdsgrus sen är det klart.
Hålet för hundluckan sågar jag upp imorgon... regnet öser ner nu så jag gick in och tog kväll.
 Ha det gott!
 // Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0