Fredag

Igår kväll hämtade vi 260 ällingar och satte ut dom i viltvattnet... dom små liven ser rätt lyckliga ut när man droppar dom i vattnet.  Dom simmar runt och putsar skruden och käkar mygg.

Hedwig och Sigrid var med och hjälpte mig och Andreas. När vi var på uppfödningen fick dom hålla i en liten unge som var en vecka gammal och som dom snabbt döpte till Maistro.
Hedwig har varit med varje år och hon har rutin på det hela... hon håller koll så dom små rackarna inte rymmer upp i gräset. Och Sigrid hjälpte mig med att lyfta ner fåglarna från kärran till vattnet.

När vi skulle fylla foderautomaten med spannmål så hade getingarna byggt ett bo inne i behållaren och när Andreas lyfte på locket så kom det ut ett gäng aggressiva getingar som attackerade honom. Han klarade sig undan med ett stick i tummen. Till slut lyckades vi med hjälp av locket till automaten slå ihjäl ett gäng uppretade attackgetingar och vi kunde hälla i en hink med spannmål som täckte boet och då blev det lugnt.

Senare på kvällen var Andreas ute och lyckades dräpa en hungrig räv som strök omkring dammen.

Idag är det fredag och arbetsveckan är snart slut och det ska bli skönt att få vara lite "ledig" ett par dagar.
Jag ska äntligen försöka hinna få tid att hämta hem "hundkarusellen". Ska bli kul att se om hundarna vill knalla runt i den makapären. Jag återkommer med lite bilder på hur den ser ut.
Och så ska rävarna få sig en match... dom ska inte få nån möjlighet att käka upp våra ällingar.

Ta´t lugnt och var rädd om ögonbrynen när ni tänder grillen....

Morsning
// Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0