En jakthelg

Ja nu är den här helgen också över. Trist!!!!!!

Fredagen innebar en trevlig dag i skogen och vi var inte hemma förrens vid 23-tiden.
Åtta kontrollsök som visade sig vara bom allihopa samt en konturträffad dovskovel som vi inte lyckades reda ut.
Tråkigt att det inte blev något "riktigt" eftersök. Man ska väl inte säga så men hundarna hade behövt något rejält att bita i.

I lördags var det jakt På Skenäs. Vi hade bra med vilt men det var liksom lite trögt att få ut dom. Hundarna kämpade på bra, Strumpan jagade som en galning....finns inget stopp på den hunden. Hon tröttnar aldrig. Gnista hakade på Strumpan vid ett tillfälle och tillsammans drev dom fram en dovhind till en skytt som gjorde det han skulle. Det var Gnistas första klövvilt. Jag blev nästan gråtmild så glad blev jag.
Och vi fick ett kontrollsök som visade sig vara bom. Ett tjugotal vilt blev resultatet för dagen.

Och i söndags så var det andtackjakt på Gimmersta. Ayla apporterade som vanligt riktigt bra och slutresulatet blev 281 änder. Inte så illa.

Älgjaktspremiären var inte så tokig den heller. 3 minusgrader på morgonen och strålande solsken hela dagen. Trevligt umgänge, bra jakt och lite korvgrillning samt ett par eftersök. Kan det bli så mycket bättre.
Hundarna kämpade väl och Gnista stötte dovvilt med stor glädje.
Jag fick skjuta en påskjuten älgkalv på stånd.
Jakt med ställande hund är nog det roligaste som finns.
Älgkalven fick det lite tufft då båda laikorna och Strumpan for efter kalven direkt efter påskjutningen. När jag sen skulle smyga in på ståndet så anslöt Gnista. Hennes första ståndskall...så jäkla kul.
Men armadan av hundar gjorde det lite knivigt att komma åt att skjuta kalven men till slut så gick det bra. Laikorna var helt suveräna och Bacon visade att han verkligen är sugen på skadat vilt.

Summan av kardemumman blev alltså fyra riktigt trevliga jaktdagar. :-)

Ha det gott och som vanligt, Skitjakt på alla Er som ska jaga vidare i veckan.
/ Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0