Våren är på väg!

Jaha då verkar det som om våren äntligen är på väg.
Det töar fint nu och när som helst kan man börja cykla med jyckarna.
Det har varit en lång period där man inte kunnat gjort så mycket för att hålla dom i trim.

Spetsarna byter päls för tillfället och dom ser ut som byrackor och man skulle kunna sälja hår/päls per kg just nu.

I söndags så fick labbarna agera "rävstövare" .... skönt för dom att få springa av sig lite.

Det har varit en del trafikeftersök den senaste tiden och det är ju bra så i alla fall några av hundarna får utlopp för sin energi.

Stella är bättre än nånsin... hon är helt fenomenal. Både i spårning och avslut. Vi har haft ett antal uppdrag där jag bara kört med henne och laikorna har fått stanna i bilen. Hon spårar helt suveränt och när vi börjar få "kontakt" så stannar hon i spåret och tittar bakåt på mig. Då vill hon bli släppt. (Kan fanimej inte bli så mycket bättre än så.) Och hon har sållat ut rätt djur i grupper om flera och gått ikapp djuret och ändra slitet ner det eller också ståndat det så jag lugnt och säkert kan smyga in och avfånga djuret.

Bacon ska den här veckan, om det finns tid hos veterinären åter igen få en kemisk kastrering.
Han mår inte väl bland alla tikarna annars. Han är helt galen. Härjar runt som en mupp och sliter bort brädor från väggarna, biter sönder sina filtar och terroriserar Nellie trots att hon biter ifrån rejält.

Strumpan och Flisan gjorde upp rejält för någon vecka sedan. Den i princip obefintliga wachtelhjärnan fick härdsmälta och kaoset var ett faktum.
Tekla ville inte vara med i fighten utan stod brevid och hejade på. Och tur var väl det, det är svårt nog att ensam kunna sära på två hundar. Hade det varit tre som ryckt ihop så hade jag nog fått problem. Ingen av dom är ju några direkta duvungar.
Efteråt så såg både Flisan och Strumpan ut som tesilar. Det var blodvite i öronen, benen, halsen, bogen, ögonbrynen, läpparna och till och med i svansen på dom. Men inget var speciellt allvarligt och vi slapp avlöna veterinären den här gången. Skönt :-)

Nu kämpar vi vidare med våren i siktet!
Ha det gött!
/ Micke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0